Sveikesnis gardumynas - pienių medus

Sveikesnis gardumynas - pienių medus Pavasarį žolintė, mūsų Augueko namų ilgametė bendramintė ir mokytoja Danutė Kunčienė pataria kasdien suvalgyti bent po kelis pienių žiedus. Dar prisirinkus pinių žiedų ir juos sudžiovinus, galima prisimalti skanskonių, sumaišant su tarkime džiovintomis mėgstamomis uogomis. Keli pienių lapai ar žiedai labai tiks į žaliuosius kokteilius.  Ir dar galima išsivirti pienių medaus: 300 pienių žiedų užpilti 1 l vandens ir užvirti. Po kelių minučių nukelti ir palikti nakčiai. Viralą nukošti, išspausti žiedus ir užpylus 600 g rudo cukraus kaitinti ant silpnos ugnies. Tiesa, cukraus čia neišvengsime, tačiau tai būtų geresnė alternatyva nei baltas rafinuotas cukrus tiems, kurį jie vartoja.